И Vivacom ще последва примера на А1 и Теленор и също

...
И Vivacom ще последва примера на А1 и Теленор и също
Коментари Харесай

3 от 3: И Vivacom вдига цените |

И Vivacom ще последва образеца на А1 и Теленор и също след Нова година ще вдигне цените на услугите си с % на насъбраната инфлация за 2021 година Това излиза наяве от отговорите на въпроси, изпратени от OFFNews до компанията.

" Внимателно следим и проучваме динамичността в цените на главните енергоносители, съоръжение и услуги. В резултат на цялостното им нарастване и след изчерпателен разбор, Vivacom възнамерява да индексира месечните абонаментни такси, като измененията ще бъдат минимални и няма да надвишават насъбраната инфлация за 2021 година Увеличението на месечните такси ще бъде не повече от 1 лева с Данък добавена стойност за всяка услуга. По този метод, ще продължим да следваме нашата стратегическа цел да предлагаме високо качество на оптимална цена. Като компания ще следваме неразделно своята амбициозна капиталова стратегия да развиваме най-хубавите закрепени и мобилни мрежи, да влагаме в построяването на най-голямата 10-гигабитова мрежа, да предоставяме най-хубавата 5G услуга и да обогатяваме непрестанно наличието и функционалностите на EON за необикновено потребителско преживяване ", декларират от телекома.

От компанията показват, че ще уведомят навреме своите клиенти и ще разгласяват цялостната информация за плануваните промените на.

По-рано през днешния ден Комисията за отбрана на потребителите заяви, че прави инспекция на оповестените планове на мобилни оператори за повишение на цените на телекомуникационните услуги по настоящи контракти с консуматори.

Проверката има за цел да откри дали плануваните промени биха били в сходство с клаузите в съответните контракти и с утвърдените общи условия. Ще се поверява и коректността на представянето на новите параметри, интервала и обсега на използване, показаха още от КЗП.

Вчера два от трите мобилни оператора - " Теленор " и А1, изпратиха през днешния ден SMS вести на клиентите си, че от Нова година подвигат цените по настоящите все още контракти.

" За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт за 2020 & 2021 с общо към 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от фев`22 ", гласи известието на " Теленор ".

С малко по-нисък % А1 ще усили цените на месечните абонаменти, като от компанията прецизират, че индексацията, регистрира инфлацията от 2020 и 2021 година За предходната година нарастването е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от Национален статистически институт, а за тази година - 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 година Така общото нарастване е с 4.1%, в случай че прогнозата на МФ се сбъдне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР